0

Jūsų krepšelis yra tuščias

SpausdintiEl.paštas
Ekologiški maca milteliai, 200g

Ekologiški peruvinės pipirinės (maca) milteliai.

Kaina: 5,95 €
Prekės aprašymas

Supernutrients“ ekologiški peruvinės pipirnės (maca) milteliai vartojami mitybai papildyti. Maca miltelius galima barstyti ant sausų pusryčių, dėti į kokteilius, kepinius (iki 20% miltų). Vartoti rekomenduojama iki 15 g per dieną. Tinka „žaliai“ mitybai. Turi daug skaidulinių medžiagų.

Maca (lot. Lepidium meyenii) – peruvinė pipirnė, natūraliai auganti centrinėje Andų dalyje. Milteliai – džiovinta peruvinės pipirnės šaknis. Peruvinės pipirnės šaknys jau daugiau nei 2000 metų vartojamos maistui ir liaudies medicinoje. Šis augalas auga aukštai kalnuose (aukščiau nei 3500 metrų virš jūros lygio) nederlingoje akmenuotoje dirvoje, gali pakęsti iki -10°C. Vienintelis valgomas augalas augantis tokiame aukštyje. Vietinių gyventojų naudojamas kasdien kaip energijos šaltinis. Bandyta auginti ir kitokiame klimate bei dirvoje, tačiau iškilo abejonių, ar kitur užauginti peruvinės pipirnės šakniagumbiai turi tas pačias savybes, nes nesusiformuoja šakniastiebio dalis.

Peru Junin regione maca valgoma dideliais kiekiais – šviežia su mėsa, kepama ant karštų akmenų, džiovinta verdama piene, gaminamas fermentuotas gėrimas „maca chica“, džiovinta šaknis malama į miltus, kurie dedami į kepinius.

„Supernutrients“ peruvinė pipirnė auginama vietinių ūkininkų Carhuamayo provincijoje >4 km aukštyje virš jūros lygio. Sėjama rugsėjį (prasidedant lietingajam sezonui), auga visą žiemą ir kasama gegužę, kai šaknys užauga ~5 cm diametro. Iškastos šaknys paliekamos 10-15 dienų džiūti saulėje. Džiovintos peruvinės pipirnės šaknys vežamos apdorojimui į vietinį fabriką. Ten plaunamos, dezinfekuojamos, susmulkinamos 1 cm gabalėliais ir galutinai išdžiovinamos 45°C temperatūroje. Šie džiovinti gabalėliai malami į smulkius miltelius. Prieš pakuojant atliekamas mikrobiologinis patikrinimas.

Neseniai žiūrėjote